Αρχική
Ποιοί Είμαστε
Πώληση Ακινήτου
Αγορά Ακινήτου
Ταχύτατη Πώληση
Επικοινωνία

Συνεργαστείτε με ένα καλό και έμπειρο Σύμβουλο Ακινήτων ο οποίος θα σας εμπνέει εμπιστοσύνη!!!

Πώληση Ακινήτου

Η πώληση ενός ακίνητου είναι φαινομενικά μια εύκολη υπόθεση.

Για να πουληθεί όμως ένα ακίνητο μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και στην αγοραία του τιμή απαιτούνται κάποιες ενέργειες από τη μεριά του πωλητή.

Εμείς σας παραθέτουμε τα κατά την άποψη μας σημαντικότερα:

1ον) ΕΚΤΙΜΗΣΗ – ΑΓΟΡΑΙΑ ΑΞΙΑ

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζει κάποιος, αν αποφασίσει να πουλήσει το ακίνητό του, είναι η αγοραία τιμή του. Και αυτό διότι, έχοντας μια πραγματική εικόνα της τιμής πώλησης, θα μπορέσει με σιγουριά να πάρει τη σωστή απόφαση.

Συνήθως ορίζαμε μόνοι μας την αγοραία τιμή πώλησης. Αυτό πριν 10-15 χρόνια ήταν σχετικά εύκολο.

Υπήρχε μεγάλη ζήτηση, συγκριτικά στοιχεία κ.α.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Η ζήτηση κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα συγκριτικά στοιχεία είναι ελάχιστα, λόγου του πολύ περιορισμένου αριθμού των αγοραπωλησιών.

Πως μπορώ λοιπόν να μάθω την αγοραία άξια του ακινήτου μου;

Για να μάθουμε την αγοραία αξία του ακινήτου μας πρέπει να το εκτιμήσουμε.

Πρώτα-πρώτα να δούμε τι είναι εκτίμηση.

Εκτίµηση είναι η τέχνη ή επιστήµη αποτίµησης της αξίας ενός περιουσιακού στοιχείου σε µία δεδοµένη χρονική στιγµή λαµβάνοντας υπόψη:

  • α) τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υπό εκτίµηση ακινήτου,
  • β) τα συγκριτικά και στατιστικά στοιχεία πληροφόρησης από αξιόπιστες πηγές
  • γ) τους τρέχοντες οικονοµικούς δείκτες της αγοράς
  • δ) όλες τις εναλλακτικές µορφές επενδύσεων».

Όλα τα παραπάνω στοιχεία και άλλα κατά περίπτωση, τα λαµβάνει υπόψη του ο εκτιµητής για να καταλήξει στην ΑΓΟΡΑΙΑ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.

Έχοντας λοιπόν μια αξιόπιστη εικόνα για την τιμή και το χρονικό διάστημα που μπορεί να πουληθεί το ακίνητό μας, μπορούμε να προγραμματίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας.

Η εκτίμηση ενός ακινήτου μπορεί να γίνει από έναν έμπειρο επαγγελματία του κλάδου.

[Προσοχή: στην προσπάθεια μας να πληροφορηθούμε μόνοι μας από το διαδίκτυο συγκριτικά στοιχεία ακίνητων προς πώληση αντίστοιχα με το δικό μας, ενδεχομένως να σχηματίσουμε λανθασμένη εντύπωση, και αυτό δυστυχώς διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αγγελιών που αναρτούνται στο διαδίκτυο είναι παραπλανητικές. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο από ιδιώτες, αλλά και από επαγγελματίες που στην προσπάθειά τους να αναλάβουν ένα ακίνητο δε διστάζουν να παραπλανήσουν τον ιδιοκτήτη λέγοντας του ότι μπορεί να το πουλήσουν στη τιμή που ζητάει ο ιδιοκτήτης, (συνήθως αρκετά υψηλότερη) με αποτέλεσμα το ακίνητό τους να μην παρουσιάζει αγοραστικό ενδιαφέρον και συν τω χρόνω να απαξιώνεται.]

2ον) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Καλό θα είναι, πριν εκθέσουμε το ακίνητο μας προς πώληση, να σιγουρευτούμε ότι μπορούν να εκδοθούν όλα εκείνα τα πιστοποιητικά που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας. Δυστυχώς είναι πολλά, από διαφορετικές δημόσιες υπηρεσίες, και απαιτούν αρκετό χρόνο. (βλ. σχετικά σε https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/oikonomia/151106/ta-22-dikaiologitika-gia-metavivasi-akinitou-epanerxetai-i-vevaiosi-tap)

3ον) ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Επισκευάζουμε πιθανές ζημιές, βάφουμε και καλλωπίζουμε το ακίνητό μας.

4ον ) ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΞΗ

Κάνουμε μια γενική καθαριότητα και τακτοποιούμε τα πράγματα του ακινήτου μας.

5ον) ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

Προβάλλουμε σωστά το ακίνητό σας με καθαρές- ποιοτικές φωτογραφίες. Φροντίζουμε οι φωτογραφίες να είναι σχετικές με τους χώρους του ακινήτου και όχι με τα έπιπλα του σπιτιού.

6ον) Δεν βάζουμε αγνώστους στο σπίτι μας

Σε περιπτώσεις που το ακίνητο κατοικείται, διακυβεύονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των ατόμων που βρίσκονται μέσα σε αυτό, αλλά και η ασφάλειά τους. Είναι εύλογο λοιπόν και λογικό να τηρείται ένα λεπτομερές αρχείο με τα στοιχεία όσων επισκέπτονται το ακίνητο.

Εν κατακλείδι ..

Συνεργαστείτε με ένα καλό και έμπειρο Σύμβουλο Ακινήτων ο οποίος θα σας εμπνέει εμπιστοσύνη.

Ακόμα κι αν θεωρείτε ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα με το να κάνετε τα πάντα μόνοι σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη επιλογή.

Τηλεφωνήστε μου σήμερα κιόλας, και κλείστε ραντεβού με εμένα προσωπικά, για να σας παράσχω τις συμβουλές μου και να σας λύσω κάθε σχετική απορία σας και βέβαια να κάνω όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σωστή προβολή του ακινήτου σας.

Ντάγιας Χρ. Κωνσταντίνος


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, σύμφωνα με τον νόμο 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Μοναδική περίπτωση αναδημοσίευσης του παρόντος με την συγκατάθεση του εκδότη και την αναφορά της welchome σαν αναφερόμενος ιστότοπος με url.