Αρχική
Ποιοί Είμαστε
Πώληση Ακινήτου
Αγορά Ακινήτου
Ταχύτατη Πώληση
Επικοινωνία

Ένας καλός κτηματομεσίτης μπορεί να σας γλιτώσει χρόνο και χρήμα!!!

Αγορά Ακινήτου

Η αναζήτηση ενός καινούριου σπιτιού για αγορά είναι μια διαδικασία γεμάτη ενθουσιασμό αλλά και άγχος. Διάλεξα σωστά; Πλήρωσα όσο έπρεπε; Έλεγξα ότι χρειαζόταν να ελέγξω; Μήπως να συνεχίσω να ψάχνω; Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές, θα μπορέσετε να βρείτε το σπίτι των ονείρων σας πιο γρήγορα και εύκολα, αλλά και να μην το μετανιώσετε στην πορεία.

1)Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα.

Όταν ορίζετε τα κριτήρια για την αναζήτηση του ιδανικού σπιτιού, προσπαθήστε να λάβετε υπόψιν και τις ανάγκες που θα έχετε σε μερικά χρόνια από τώρα. Δεν έχει νόημα, φυσικά, να ψάχνετε για κάτι που υπολογίζετε ότι θα σας εξυπηρετήσει μετά από μια δεκαετία, αλλά δεν έχει νόημα και το να σκέφτεστε μόνο με ορίζοντα διετίας.

2)Διερευνήστε τα οικονομικά σας.

Η πάγια συμβουλή των οικονομικών συμβούλων είναι ότι τα έξοδα για τη στέγασή σας (ενοίκιο, στεγαστικό, κοινόχρηστα κλπ.) δε θα πρέπει να υπερβαίνουν το 30% του συνολικού σας εισοδήματος. Κάντε λοιπόν έναν αυστηρό έλεγχο στα χρήματά και στις οικονομικές προοπτικές σας, ώστε να γνωρίζετε εξαρχής τον προϋπολογισμό και τις δυνατότητές σας.

3)Ενημερωθείτε για τις τιμές.

Κάντε μία έρευνα για τις τιμές που κυκλοφορούν στην περιοχή ή τις περιοχές στις οποίες αναζητάτε σπίτι. Είναι χρήσιμο και για να αποκλείσετε περιοχές που βρίσκονται έξω από τις δυνατότητές σας, αλλά και για να εξασφαλίσετε ότι δε θα βρεθείτε να πληρώνετε κάποιο δυσανάλογα για τη γειτονιά σας ποσό.

4)Ζητήστε τη βοήθεια μηχανικού η αρχιτέκτονα και δικηγόρου.

Όταν καταλήξετε σε μία επιλογή, επιστρατεύστε μηχανικό ή αρχιτέκτονα, που θα μπορέσει να ελέγξει την κατάσταση του ακινήτου. Παράλληλα δώστε σε έναν δικηγόρο το φάκελο του ακινήτου για να ελέγξει τους τίτλους ιδιοκτησίας και τον κανονισμό πολυκατοικίας αν πρόκειται για πολυκατοικία.

5)Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Στο τέλος της ημέρας (και της αναζήτησής σας), στο καινούριο σας σπίτι θα μείνετε εσείς: Εμπιστευτείτε τη διαίσθησή σας και πάρτε την απόφασή σας με βάση τις δικές σας ιδιαιτερότητες και ανάγκες.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά κατοικίας δεν είναι εύκολη ούτε απλή υπόθεση. Κατά μέσον όρο μια οικογένεια στην Ελλάδα, μπορεί να αγοράσει μία ή το πολύ δύο κατοικίες σε διάστημα 30 ετών. Εμπιστευτείτε τους ειδικούς…. Ένας καλός κτηματομεσίτης μπορεί να σας γλιτώσει χρόνο και χρήμα και να σας καθοδηγήσει σωστά στο τι μπορείτε να αγοράσετε με τα χρήματα που διαθέτετε..

Το γραφείο μας σε συνεργασία με τεχνικούς και νομικούς συμβούλους θα σας καθοδηγήσει πλήρως σε όλη την διαδικασία αγοράς προφυλάσσοντας σας με κάθε τρόπο από μια εσφαλμένη κίνηση που μπορεί να σας κοστίσει μελλοντικά.


ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος με οποιονδήποτε τρόπο, σύμφωνα με τον νόμο 2121/1993 και τους κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. Μοναδική περίπτωση αναδημοσίευσης του παρόντος με την συγκατάθεση του εκδότη και την αναφορά της welchome σαν αναφερόμενος ιστότοπος με url.